Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Brioche col met kabels

Ik maak het liefst eigen ontwerpjes. Maar soms brei ik een patroon van een ervaren ontwerper; vaak om een nieuwe techiek te oefenen. Zo ook met deze Brioche col met kabels.

Ik zag deze mooie col als een KAL (Knit-A-long) voorbij komen in de Facebook groep “Wij breien sokken (en andere dingen)”  Het is een patroon van Cisca Travaille, en dit is de link naar haar patroon van de Brioche col met kabels op Ravelry.

Ik wilde graag meedoen met deze KAL, maar brioche breien had ik nog niet eerder gedaan. Dus ik heb met behulp van de patrooneschrijving van Cisca Travaille eerst een briocheproefje met kabels gemaakt (niet precies het patroon gevolgd, alleen de techniek gebruikt). Je kunt hier zien wat de bestemming van dit kleurrijke proefje is geworden.

Vingeroefening brioche breien met kabels – José Wouters | JOC Creaties

Ik heb de Brioche col met kabels van Cisca Travaille uiteindelijk gebreid met 3 draden : één enkele blauwe draad (Scheepjes Colour Crafter) en een dubbele draad roze/ multi (2 dunne acrylgarens van Action). Ik brei losjes, dus ik gebruikte rondbreinaald 4.

Start van de Brioche col met kabels met dubbele draadontwerp Cisca Travaille | uitvoering José Wouters

De dubbele draad bleek soms wat lastig breien met de briochetechniek en de kabels. Ik heb herhaaldelijk een draadje op moeten vissen, maar ook daar leer je van. Ik kan nu heel goed vissen! Het patroon was overigens heel duidelijk beschreven, dus daar lag het niet aan. Ik maak het mezelf gewoon altijd graag wat moeilijker.

De col is door de dubbele draad lekker ruim geworden en het losjes breien maakt ‘m heerlijk soepel. De foto hieronder van m’n breihoekje laat nog wat handige tips zien: rechts de haaknaald bij de hand voor het steken vissen, links een (kartonnen) flessendoos voor de 3 verschillende garens, en in het breiwerk de handige kabelspiraal die ik kocht bij Heidi’s Style

Start van de Brioche col met kabels met dubbele draadontwerp: Cisca Travaille | uitvoering José Wouters

En dit is ‘m dan geworden! De kleuren hebben goed uitgepakt vind ik, de col combineert ook leuk met een spijkerjasje. Ik zegt: project geslaagd, op naar het volgende project!

Brioche col met kabels met dubbele draadontwerp: Cisca Travaille | uitvoering José Wouters

Benieuwd naar meer breiprojecten, eigen ontwerpjes of andere creaties? Volg dan deze blog, of zie mijn pagina op Facebook of Instagram

Hartelijke groet,

José Wouters | JOC Creaties

Brioche col met kabels met dubbele draadontwerp: Cisca Travaille | uitvoering José Wouters
Advertentie

Gepubliceerd door JOC Creaties | Hollandse Haaksels

Hollandse Haaksels is een website van JOC Creaties. Op deze website deel ik mijn zelf ontworpen haakpatronen en eigen creaties ter inspiratie voor iedereen die graag haakt. Wil je meer zien van JOC Creaties? Kijk dan op www.jocreaties.nl

2 gedachten over “Brioche col met kabels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: