Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Zomers polsbandje

Ik vind polsjes zo leuk en fijn om te dragen, maar die zijn voor de zomer natuurlijk veel te warm. Dus voor de zonnige warme dagen heb ik dit zomerse polsbandje gebreid. Zit heerlijk en staat heel vrolijk bij je outfit. Dit is het proefmodel. Ik ga er nog meer maken want je kunt eindeloos varieren met kleurtjes! Het ontwerpje heb ik hieronder gratis uitgeschreven.

Zomers polsbandje, gebreid. Ontwerp: José Wouters | JOC Creaties

Basispatroon zomers polsbandje

Opzet: 12 steken

Garen: dun katoengaren met of zonder verloop

Naald: ik gebruikte naald nr. 2, het mag strak gebreid voor een stevig bandje. Maar kies een grotere maat als je dat fijner vindt.

1. Zet 12 steken op.

2. Brei 1 steek averecht ( voor nette zijkant), 3 recht, 4 averecht, 3 recht, 1 averecht.

3. Alle steken averecht

4. Herhaal toer 2 en 3 nog 2 keer, je hebt aan de goede kant dan aan de zijkanten 2 blokjes in tricot en in het midden van het bandje een blokje met 3 ribbels . Dan ga je verder met de volgende rij blokjes:

5. Brei 4 averecht, 4 recht, 4 averecht.

6. Alle steken averecht.

7. Herhaal toer 5 en 6 nog 2 keer, je hebt dan een rij met aan de zijkanten 2 blokjes met 3 ribbels en in het midden een blokje in tricot.

8. Herhaal nu weer 3 keer toer 3 en 4, dan weer 3 keer toer 5 en 6. Totdat het bandje precies rond je pols past, zonder overlap.

9. Brei nu nog 1 rij blokjes (dus 6 toeren) met in het middelste blokje een knoopsgat. Ik heb voor een klein knoopje als op de foto een knoopsgat van 2 steken gemaakt. Gebruik daarvoor een methode die je zelf makkelijk of mooi vindt.

( Ik heb dit kleine knoopsgaatje gebreid door aan de goede kant twee steken af te kanten, en de volgende toer twee te meerderen dmv een dubbele omslag. De omslagen heb ik vervolgens aan de goede kant gedraaid voordat ik ze breide zodat het een strak randje wordt.)

10. Kant iets strak af voor een gladde rand, bevestig het knoopje, werkt de draadeinden netjes weg, en klaar!

Zomers polsbandje, gebreid. Ontwerp: José Wouters | JOC Creaties

Variaties

Je kunt natuurlijk met meer kleurtjes werken, maar je kunt ook de breedte van de blokjes aanpassen, of het gehele bandje breder of smaller breien. Ik ben benieuwd naar jouw variant! Als je het leuk vindt mag je die hieronder posten of op mijn Facebookpagina JOC Creaties Op Facebook kun je ook mijn andere breisels én mijn Hollandse Haaksels vinden.

Hartelijke groet,

José Wouters | JOC Creaties

Zomers polsbandje, gebreid. Ontwerp: José Wouters | JOC Creaties
Advertentie

Gepubliceerd door JOC Creaties | Hollandse Haaksels

Hollandse Haaksels is een website van JOC Creaties. Op deze website deel ik mijn zelf ontworpen haakpatronen en eigen creaties ter inspiratie voor iedereen die graag haakt. Wil je meer zien van JOC Creaties? Kijk dan op www.jocreaties.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: