Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Warme XXL muts

Warme XXL muts, gebreid met dubbele draad, eigen ontwerp | JOC Creaties

Een fijne grote muts, die ook over mijn opgestoken haar met haakclip past. En met een extra brede boord die ik lekker over m’n oren kan trekken!

Deze muts is een eigen ontwerp. Het patroon heb ik niet helemaal uitgeschreven, maar hieronder staat een korte beschrijving hoe ik deze muts gemaakt heb.

Naald: met dubbele draad gebreid op rondbreinaalden nr 4. De restdraadjes bovenop heb ik tot 2 wokkeltjes gehaakt met haaknaald nr 3,5

Garen: 3 bollen Lana Grosso Cool Wool Big (100 % merinowol), in de tinten donkerrood,  aubergine en lila.

Boord

Ik heb 70 steken breiend opgezet met een dubbele draad (donkerrood en aubergine) op een ruime rondbreinaald nr 4. Ik maakte gebruik van de zogeheten magic loop tijdens het rondbreien.

Vervolgens heb ik 24 toeren in het rond gebreid in boordsteek ( 1 recht, 1 averecht)

Midden met kleurschakeringen

Daarna heb ik met dubbele draad 34 toeren recht gebreid in het rond. Daarbij wisselde ik op gevoel elke paar toeren 1 van de 2 draden voor speelse kleurschakeringen. Je krijgt dan een leuk verloop.

Bovenkant

De minderingen ben ik begonnen met elke 10e en 11e steek samen te breien in de achterste lus. De volgende 8 toeren heb ik recht boven deze minderingen op dezelfde manier weer geminderd, tot ik nog een paar steken op de naalden over had. Daarna heb ik de ruime restdraden door de laatste paar steken gehaald en aangetrokken.

Bovenzijde van de XXL muts, gebreid met dubbele draad, eigen ontwerp | JOC Creaties

Afwerking van de top

Met een haaknaald heb ik elk van de 2 lange restdraden als volgt tot een wokkeltje gehaakt: 6 lossen haken, en dan terug 1 halve vaste en vaste in eerste steek, en in de andere 5 lossen steeds 2 vasten. Dan gaat het krullen. De draadeinden van de twee wokkeltjes heb ik aan elkaar geknoopt, naar binnen gestoken en binnenin weggewerkt.

Benieuwd naar nieuwe breiprojecten en andere creaties? Volg dan deze blog of zie mijn pagina op Facebook of Instagram

Hartelijke groet,

José Wouters | JOC Creaties

Advertentie

Gepubliceerd door JOC Creaties | Hollandse Haaksels

Hollandse Haaksels is een website van JOC Creaties. Op deze website deel ik mijn zelf ontworpen haakpatronen en eigen creaties ter inspiratie voor iedereen die graag haakt. Wil je meer zien van JOC Creaties? Kijk dan op www.jocreaties.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: