Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Winterse Wolkabouter (sokpop)

Dit is m’n Wolkabouter, een eigen ontwerp. Ik gebruikte hiervoor mijn handgesponnen wolletjes. Alleen het hoofdje is van katoengaren Ik heb het patroon (nog) niet uitgeschreven, maar ik kan wel een paar tipjes van de sluier oplichten:

Het is een sokpopje dat ik heb rondgebreid in één stuk. Oogjes heb ik ingebreid (fair isle) met bruin katoengaren, en de neus en oren zijn gebreide bobbels. De rand van de broek en muts zijn averechte toeren, waardoor je een leuk ribbeleffect krijgt. Hier en daar een meerdering of mindering aan de zijkanten voor de accenten in de vorm, en na (!) het opvullen voor de mutssjaal flink geminderd. Zo is zijn lange muts ook meteen een warme sjaal. Het lijfje is opgevuld met dotten ongeverfde schapenwol.


Ik vind ‘m erg leuk geworden, maar daar is niet iedere kabouter het mee eens … zie de blog van mijn Spinkabouter https://spinkabouter.wordpress.com/2022/10/21/wolliger/ Niet dat ik me daar iets van aan trek, de bolletjes wol voor de volgende wolkabouter liggen al klaar!

Benieuwd naar nieuwe breiprojecten en andere creaties? Volg dan deze blog of zie mijn pagina op Facebook of Instagram

Hartelijke groet,

José Wouters | JOC Creaties

Advertentie

Gepubliceerd door JOC Creaties | Hollandse Haaksels

Hollandse Haaksels is een website van JOC Creaties. Op deze website deel ik mijn zelf ontworpen haakpatronen en eigen creaties ter inspiratie voor iedereen die graag haakt. Wil je meer zien van JOC Creaties? Kijk dan op www.jocreaties.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: